Begrippenlijst

Loop back
Een zware katoen / lycra mix voor warming up en cooling down.

Loose fit
Topjes en shirts hebben een goede pasvorm met loose fit. De pasvorm geeft je de ruimte voor gemak en vrijheid van beweging.

Lycra
De elastische vezels die het verschil maken door het geven van steun, perfecte pasvorm en behoud van deze vorm en kleur was na was.

Multitechnical
Een unieke stof ontwikkeld door Pure Lime. Het heeft een perfecte ademfunctie, pasvorm, ondersteuning en brengt vloeistof snel van de huis naar de buitenkant van de stof.

Onzichtbare ondersteunende bh
Een ingebouwde bh die ondersteunt, ademt en transpiratie van het lichaam doorlaat. Geen extra bh bandjes en slechts één kledingstuk.

Plussizes
Kledingstukken met dit logo zijn verkrijgbaar in drie plusmaten voor extra ruimte en meer bewegingsvrijheid.

Twee lengten
De broek met deze aanduiding is verkrijgbaar in twee lengtes. Het geeft de optie een broek te dragen die langer of korter is dan de gemiddelde maat van Pure Lime.


Stoffen en materialen


Pure Lime kleding is gemaakt van hoogwaardige materialen en stoffen welke speciaal ontwikkeld zijn voor een perfecte pasvorm, bewegingsvrijheid en vochtregulatie. Het sportondergoed en de kleding van Pure Lime worden gemaakt van polyamide en duurzame polyamide materialen zoals Supplex, Tactel en Elasthan. Tevens wordt gebruik gemaakt van polyester en het hoogwaardige, lichte polyestermateriaal Coolmax.

96 Airtech Pique
Een zeer licht ademend materiaal dat je koel en droog houdt met een transpiratie transport systeem.

CoolmaxCoolmax
Coolmax is een ademend en vocht doorlatend materiaal dat is ontwikkeld voor sporters die maximaal moeten presteren. Het materiaal voert vocht en zweet af, zodat het lichaam droog blijft. Wanneer het lichaam afkoelt heeft Coolmax een isolerende werking. Coolmax gaat een stap verder bij vochttransport dan andere materialen; zweetdruppels worden ook aan de buitenkant over een groter gebied verspreid en verdampt daardoor sneller.

01 Cotton / lycra
Het natuurlijk gevoel van katoen gecombineerd met lycra, die je de voordelen van een goede pasvorm en bewegingsvrijheid geeft.

Elastaan
Elastaan is onder meer bekend als Lycra en beschikt over een enorme rekbaarheid. De vezels laten zich zes tot acht keer hun normale lengte rekken en gaan na het rekken weer vanzelf terug naar hun oorspronkelijke vorm. Zo is een ideale pasvorm gegarandeerd. Elastaan wordt altijd in combinatie met andere materialen gebruikt, zoals polyamide, polyester of katoen, waardoor de kleding een hoge rekbaarheid en elasticiteit krijgt.

44 Micrifibre
Een licht en geweven materiaal, welke zacht is, ademt en snel droogt.

Ripstop
Een lichtgewicht en winddicht materiaal, maar dat wél ademt en je lichaamstemperatuur onder controle houdt. Het is tevens een waterdichte stof en droogt snel.

Supplex
Supplex® is een technische variant op de katoenlycra die de prestaties van moderne vezels technologie gebruikt en is speciaal ontwikkelt om in te sporten en te dansen.
Supplex® combineert de sterkte, duurzaamheid en de voordelen van nylon vezel, met de zachtheid van katoen. Supplex® is flexibel, licht in gewicht en zachter dan standaard nylon stoffen. In tegenstelling tot katoenlycra kreukt, krimpt, pilt of vervaagt het niet.
Sportkleding gemaakt met Supplex® blijft er lang mooi uitzien en gaat jaren mee.
Supplex® transporteert transpiratievocht naar buiten zodat het lichaam tijdens een stevige
work-out droog en warm blijft.

Eigenschappen
• Ademend materiaal.
• Voelt aan als katoen, zacht comfort met zachte ondersteuning.
• Optimale bewegingsvrijheid door gebruik van de lycra® vezel en rekt altijd mooi terug naar zijn originele pasvorm.
• Droogt snel en is kleurvast waardoor de kleuren mooi blijven.
• Blijvend goede pasvorm, was na was.

Tactel
Dit materiaal bestaat uit een tweelaags weefselstructuur die optimale functionaliteit garandeert. Juist bij een grote mate van fysieke inspanning.

De hydrofobe vezels op de huid met een waterafstotende absorberende kern absorberen slechts kleine hoeveelheden vocht (huid blijft droog). De hydrofiele vezels absorberen de externe vloeistof en dragen deze over naar de volgende laag.

• Geurloos
• Zacht en lichtgewicht
• Gemakkelijk te onderhouden en elastisch


Polyamide & polyester


Polyester en polyamide worden veel gebruikt voor sportkleding vanwege de kenmerkende eigenschappen. De materialen zijn sterk, kreuken bijna niet en zijn gemakkelijk te wassen. Daardoor blijft de kleding lang mooi. Door de ademde werking droogt de kleding snel. Door de toepassing van verschillende technologieën en behandelingen worden eigenschappen versterkt en extra eigenschappen toegevoegd. Voorbeelden hiervan zijn het reguleren van vocht, slijtvastheid en waterdichtheid.

Beide synthetische vezels zijn uiterst scheurvast, nemen weinig vocht op en zijn elastisch, kreukvrij maar ook gevoelig voor pilling. Polyamide is de meest vormvaste onder alle textiele vezels (ook in natte toestand) en is uiterst elastisch. Polyester heeft dankzij de kromming van de vezel een zeer goede veerkracht en is zeer licht. Bovendien is polyester vorm- en kleurvast en is resistent tegen zweet en UV-stralen (lichtecht). Polyester heeft een hoog smeltpunt en kan daarom met de transfertprocedure bedrukt worden.
Vezels die in het scheikundig laboratorium zijn ontstaan, zoals lycra, polyester en viscose. Synthetisch textiel is niet slecht, maar heeft het gebruiksvriendelijke toegevoegde eigenschappen, zoals slijtvastheid, anti-kreuk en onderhoudsgemak.

Eigenschappen
• Slijtvast
• Kreuk niet of nauwelijks
• Makkelijk in onderhoud
• Elektrostatische lading mogelijk

Onderhoud algemeen
Polyamide en polyester kan probleemloos worden gewassen. Houd er wel altijd rekening mee dat kleding sneller slijt door het vaak te wassen. In het algemeen moet synthetische kleding niet echt vuil gewassen worden, omdat vuil zich makkelijk hecht aan deze stoffen.

Handwas
Synthetische stoffen kunnen met gemak met de hand worden gewassen op een maximale temperatuur van 30°C.

Machinewas
Synthetische stoffen kunnen goed met de machine gewassen worden met een maximale temperatuur van 40ºC. Gebruik het wasprogramma voor Kreukherstellende, Fijne Was of Synthetische Was.
Tip: wasverzachter maakt deze stoffen minder elektrostatisch en vergemakkelijkt het strijken.

Drogen van polyamide/polyester
Om kreuken te voorkomen, is het aan te raden om na het laatste spoelbad kort of helemaal niet te centrifugeren. Drogen in de droger kan alleen op een lagere temperatuur. Bij handmatig drogen, rol je het kledingstuk in een handdoek en hang je het daarna uitgerold weer uit.

Strijken van polyamide/polyester
Nylonvezels trekken samen als ze te warm worden. Polyester heeft een groot kreukherstellend vermogen. Als bij het wassen of drogen toch vouwen ontstaan, kan je deze eenvoudig glad trekken. Hardnekkige vouwen strijk je weg met een strijkijzer.
Let op! Synthetisch materiaal wordt gemaakt door middel van een smeltproces. Let met strijken er op dat de stof niet smelt.

Vlekken uit polyester/polyamide verwijderen
Vlekken uit polyamide en polyester kunnen het beste verwijderd worden met een vloeibaar wasmiddel. Gebruik het wasmiddel rechtstreeks op de vlek en spoel handmatig uit of was het kledingstuk in de wasmachine.

Opbergen van polyamide/polyester
Polyester en polyamide kan opgehangen of opgevouwen worden. Gebruik zo min mogelijk knijpers, omdat deze opvallende afdrukken geven in de stof.


Pure Lime Breathe Dri technologie


Pure Lime past de vooruitstrevende Breathe Dri technologie toe. Hierdoor worden bestaande eigenschappen van de gebruikte materialen versterkt. Zo wordt de lichaamstemperatuur beter gereguleerd. Het zorgt ervoor dat het lichaam koel blijft en tegelijkertijd beschermd tegen hitte. Lichaamsvocht wordt van de huid naar de buitenzijde van het materiaal geleid, waardoor het droog en comfortabel aan blijft voelen. De stof werkt door deze toepassing als een pomp, doordat de binnenzijde vocht opneemt, maar de buitenste laag vocht afstoot. Breathe Dri kleding wordt gedragen bij sporten waarbij veel inspanning vereist is, zoals hardlopen, spinning en fitness.