Gratis verzending
betaal achteraf
30 dagen retour
levertijd 1-2 dagen

in onderstaande tekst geven we uitleg betreffende sportbeha pastips. Veel vrouwen hebben het gevoel dat hun borsten worden samengedrukt wanneer ze voor de eerste keer een sportbeha dragen. Dit is normaal. Een sportbeha kan pas de juiste ondersteuning bieden wanneer deze comfortabel strak zit. Wanneer de omvang te wijd is, dan kan de beha de bewegingen niet voldoende opvangen. De beha kan verschuiven en daardoor gaan schuren. Door een te kleine sportbeha zullen de borsten gaan knellen en leidt uiteindelijk tot irritaties. De volgende sportbeha pastips helpen je bij het kiezen van de juiste behamaat.

Pastips

• Stel de schouderbandjes en de onderband zo groot mogelijk af bij het passen van een beha. Naarmate je een beha vaker draagt, kan de stof uitrekken. Zo kun je de onderband en de schouderbandjes altijd nog strakker zetten.
• Spring of loop tijdens het passen, om te voelen of je borsten goed ondersteund worden.
• Een sportbeha mag niet verschuiven tijdens het sporten. Daarom moet de omvang van de beha strak genoeg zitten. Wanneer je nog een vinger tussen de onderband kunt schuiven, zit deze strak genoeg.
• Hef je armen boven je hoofd om te controleren of de onderband niet omhoog schuift. Als dit wel gebeurt, heb je een kleinere omvang nodig.
• Bijna alle vrouwen hebben twee verschillende borsten, stel daarom de bandjes afzonderlijk af. De schouderbandjes horen een comfortabele en voldoende ondersteuning te geven.

Comfort

Het is belangrijk dat je comfortabel kunt bewegen tijdens het sporten. De beha mag dus niet gaan wrijven, knellen of de ademhaling belemmeren. Zorg ervoor dat de cup de borst mooi omvat en er niets knelt, schuift, schuurt, striemt, prikt, bobbelt of uitpuilt.

Waar moet je op letten bij het passen?

Borsten vallen over de cup heen
Kijk van opzij en let op de overgang van de bovenkant van de sportbeha naar je borst. Een andere optie is om een strak shirt over je sportbeha aan te passen en in de spiegel te kijken. Als de borsten over de cup heen vallen kies dan een cupmaat groter bijvoorbeeld van 75C naar 75D.

Plooitjes in de cup
Als de cups niet helemaal gevuld zijn, openstaan of rimpelen kies dan een cupmaat kleiner. Bijvoorbeeld van 75C naar 75B. Lichte plooitjes kunnen overigens verdwijnen, doordat het materiaal zich aanpast aan de lichaamstemperatuur. Houd de sportbeha daarom altijd een paar minuten aan. Bij wat slapper geworden borsten kan het zijn dat er ruimte blijft aan de bovenkant van de cup. Kies dan eventueel voor een model sportbeha met iets lager uitgesneden cups.

Borsten komen onder de cup uit
Bij het aantrekken van de sportbeha moet de onderband goed aansluiten. Als de borsten onder de cups uitkomen is de omvang te ruim en/of de cupmaat te klein. Kies dan een maat kleiner, bijvoorbeeld van 75C naar 70D of van 75C naar 75D.

Zijkant puilt uit
Als de cupmaat te klein is, kunnen er rolletjes aan de zijkant van de cup ontstaan. Kies een cupmaat groter, bijvoorbeeld van 80B naar 80C. Als er rolletjes aan de weerskanten van de zijpanden ontstaan, kies dan eventueel een model sportbeha met bredere zijpanden.

Achterkant beha kruipt omhoog
Een beha moet overal op dezelfde hoogte zitten en mag aan de achterkant niet omhoog kruipen. Als dit wel het geval is, stel de schouderbandjes dan wat groter af of kies een kleinere omvangsmaat.

Ga naar de webshop

Bekijk via onderstaande links hoe je jouw sport BH maat kan bepalen. Let er op dat je beha maat per periode kan verschillen. Dit komt omdat je lichaam veranderd en daarmee ook je borsten. Meet daarom geregeld of je nog de juiste beha maat hebt.