Gratis verzending
betaal achteraf
30 dagen retour
levertijd 1-2 dagen

Bepaal de juiste maat sportbeha

Om er voor te zorgen dat een sportbeha voldoende ondersteuning biedt, is het bepalen van de juiste maat sportbeha erg belangrijk. Een te losse beha geeft niet het gewenste ondersteunende effect en kan schuurplekken en wondjes veroorzaken. Het dragen van de juiste sportbeha is ook belangrijk voor je houding en voorkomen. Je voelt je zekerder tijdens het sporten en je kleding zit bovendien beter.

Kleinere omvang

De maat van je sportbeha is meestal niet dezelfde maat als van je lingerie. Al draag je al jaren dezelfde maat lingerie beha, wil dat niet zeggen dat dit de juiste maat sportbeha is. Een sportbeha moet strakker zitten om goede ondersteuning te bieden. Daarom dragen de meeste vrouwen een maat kleiner van sportbeha’s. De elastische onderband van een sportbeha is speciaal ontworpen om bewegingen op te vangen. De band rekt zodanig mee, dat de beha stevig en comfortabel aansluit.

Meten is weten

Ieder vrouwenlichaam is anders. Daarom is het niet mogelijk je exacte maat op te meten. Het is wel een handig hulpmiddel, zodat je weet met welke behamaat je begint met passen. De maat van een beha bestaat uit cijfers en letters, bijvoorbeeld 80C. De cijfers geven de omvang van je borstkas vlak onder je borsten aan. De letters geven de grootte van de borst aan, dit is de cupmaat. De kleinste omvangsmaat van de Pure Lime sportbeha is 65 en loopt op tot 100. De sportbeha’s zijn beschikbaar in de cupmaten A tot en met J.

Misverstand

Een misverstand is dat de cup bij alle omvangsmaten even groot zou zijn. Het is niet zo dat de cup bij 70B de cup even groot is als bij 85B. De letter van de cup verandert op het moment dat de omvang toeneemt, terwijl de cup in feite even groot blijft. In onderstaand voorbeeld zie je dat de cupmaten van 75D, 80C en 85B even groot zijn. Als de omvangsmaat groter wordt, gaat de letter terug in het alfabet.
De onderstaande cupmaten zijn gelijk

De cup van maat Is even groot als Is even groot als
75C 80B 85A
75D 80C 85B
85A 85B 85C

Tijdens het passen

Stel, je past maat 80C, maar zit niet goed. Want…

  • De omvang is te groot en de cupmaat van de 80C is:

• juist: de maat is 75D (cups blijven even groot)

  • te groot: de maat is 75C (cups zijn een maat kleiner)
  • te klein: de maat is 75E (cups zijn een maat groter)

 • De omvang is te klein en de cupmaat van de 80C is:
  • juist: de maat is 85B (cups blijven even groot)
  • te groot: de maat is 85A (cups zijn een maat kleiner)
  • te klein: de maat is 85C (cups zijn een maat groter)