Gratis verzending
betaal achteraf
30 dagen retour
levertijd 1-2 dagen

Waarom een Sportbeha? Eén van de belangrijkste aandachtspunten voor een vrouw bij het sporten is dat de borsten goed ondersteund worden. Alleen een professionele sportbeha biedt voldoende steun. Hiermee kun je de stevigheid van je borsten behouden.
Borsten kun je niet trainen, omdat ze niet bestaan uit spieren. Je borsten bestaan uit vetweefsel, bindweefsel, vocht en klieren. Tijdens het sporten kunnen er ook geen spieren de beweging opvangen. Het dragen van een sportbeha verhoogt de comfort tijdens het sporten en je ‘spaart’ je gewone beha’s.

Ongecontroleerde bewegingen

Wanneer je sport maken je borsten ongecontroleerde verticale en zijwaartse bewegingen. Tijdens loop- en springbewegingen komt er veel druk en trekkracht te staan op de huid en het weefsel. Hoeveel is afhankelijk van het formaat en het gewicht van je borsten. Alleen de huid en enkele dieper gelegen rekbare structuren houden de borsten op hun plaats. Op de langere duur rekt de huid en het weefsel eronder uit, waardoor de borsten gaan hangen. Wanneer dit is gebeurt, is dit niet meer te herstellen.
De opspringende bewegingen van je borsten kunnen ook leiden tot overbelasting van nek en rug, omdat deze onder druk komen te staan.

Bewegingen beperken

De sportbeha’s van Pure Lime zijn speciaal ontwikkeld om bewegingen tijdens het sporten te controleren. Door het dragen van een Pure Lime sport beha wordt 75% van de bewegingen opgevangen. Bij een gewone beha is dit slechts 35%. De beha’s van Pure Lime geven optimale ondersteuning aan de borsten. Het opspringen van de borsten wordt beperkt, door gebruik van stevige materialen, brede banden en speciale steungordels. Hierdoor bewegen de borsten met je lichaam mee en wordt de kans op overbelasting en beschadiging verminderd.

Materiaalgebruik

Een gewone beha is niet bedoeld om mee te sporten en zal sneller slijten. Het materiaal is niet berekend op transpiratie. Daarnaast ademt het materiaal niet en rekt niet mee, waardoor de beha kan schuren op de huid. Ook door de beugels kunnen irritaties ontstaan. De sportbeha’s van Pure Lime zijn gemaakt van de vochtregulerende materialen Coolmax en Tactel Aquator. Hierdoor blijft de huid droog aanvoelen. Deze materialen zijn erg stevig en gaan lang mee, was na was.

In het kort

  • Door te sporten maken je borsten springende bewegingen.
  • Borsten bevatten geen spieren en kun je niet trainen.
  • Zonder goede steun rekken huid en weefsel uit.
  • Wat eenmaal is uitgerekt, herstelt zich niet meer.
  • Alleen een professionele sportbeha biedt voldoende steun.

Interessante links

Ga naar de webshop