Gratis verzending
betaal achteraf
30 dagen retour
levertijd 1-2 dagen

Waarom een Sportbeha?

Eén van de belangrijkste aandachtspunten voor een vrouw bij het sporten is dat de borsten goed ondersteund worden. Daarom biedt enkel een professionele sportbeha biedt voldoende steun. Daarmee kun je de stevigheid van je borsten behouden. Borsten kun je weliswaar niet trainen, omdat ze niet bestaan uit spieren. Je borsten bestaan namelijk uit vetweefsel, bindweefsel, vocht en klieren. Tijdens het sporten kunnen er dus ook geen spieren de beweging opvangen.  Daarom verhoogt de comfort tijdens het sporten, als je een sport bh draagt. Bovendien ‘spaar’ je jouw gewone beha’s.

 

Ongecontroleerde bewegingen

Als je sport, maken je borsten ongecontroleerde verticale en zijwaartse bewegingen. Tijdens loop- en springbewegingen ontstaat er veel druk- en trekkracht op de huid en het weefsel. Hoeveel druk- en trekkracht is afhankelijk van het formaat en het gewicht van je borsten. Alleen de huid en enkele dieper gelegen rekbare structuren houden de borsten op hun plaats. Op de langere duur rekt de huid en het weefsel eronder uit, waardoor de borsten gaan hangen. Als dit eenmaal is gebeurd, kun je het niet meer herstellen. Daarnaast kunnen de opspringende bewegingen van je borsten ook leiden tot overbelasting van nek en rug. Omdat deze onder druk komen te staan. Dus deze gevolgen wil je zeker voorkomen!

 

 

Bewegingen beperken

De sport beha’s van Pure Lime zijn speciaal ontwikkeld om bewegingen tijdens het sporten te controleren. Door het dragen van een Pure Lime sport beha wordt 75% van de bewegingen opgevangen. Bij een gewone beha is dit slechts 35%. De bh’s van Pure Lime geven optimale ondersteuning aan de borsten. Het opspringen van de borsten wordt beperkt, door gebruik van stevige materialen, brede banden en speciale steungordels. Hierdoor bewegen de borsten met je lichaam mee en wordt de kans op overbelasting en beschadiging verminderd.

 

 

Materiaalgebruik

Een gewone beha is niet bedoeld om mee te sporten en zal daarom sneller slijten. Het materiaal is namelijk niet berekend op transpiratie. Daarnaast ademt het materiaal niet en rekt het niet mee. Daardoor kan de beha schuren op de huid. Ook door de beugels kunnen irritaties ontstaan. Kortom het is van belang dat je met een sportbh sport en niet met een gewone bh. De sport beha’s van Pure Lime zijn gemaakt van de vochtregulerende materialen Coolmax en Tactel Aquator. Hierdoor blijft de huid droog aanvoelen en kan je lekker blijven sporten. Deze materialen zijn erg stevig en gaan lang mee, was na was.

Samengevat

  • Door te sporten maken je borsten springende bewegingen.
  • Borsten bevatten geen spieren en kun je niet trainen.
  • Zonder goede steun rekken huid en weefsel uit.
  • Wat eenmaal is uitgerekt, herstelt zich niet meer.
  • Alleen een professionele sport bh biedt voldoende steun.

 

Webshop

Bekijk de onderstaande links hoe je weliswaar jouw sport BH maat kan bepalen. Let er op dat je beha maat al met al per periode kan verschillen. Dit komt omdat je lichaam verandert en daarmee veranderen je borsten ook. Dus meet daarom geregeld of je nog de juiste beha maat hebt.

• Juiste Maat sportbeha
• Zelf behamaat opmeten
• Sportbeha pastips

Ten slotte zijn dit mogelijk voor jou interessante artikelen: