Gratis verzending
betaal achteraf
30 dagen retour
levertijd 1-2 dagen

Behamaten wijken soms af

In theorie kan je met bovenstaande werkwijze de juiste behamaat vaststellen. In de praktijk zijn er echter wat verschillen.
• Deze behamaten gelden voor Belgische en Nederlandse maten. Franse, Italiaanse en Engelse maten verschillen!
• De vorm van je beha kan ervoor zorgen dat je behamaat afwijkt. Zo kiest men bij een balconnetbeha met een halve cup vaak een iets grotere maat.
• De vorm van je borsten kan je behamaat ook beïnvloeden. Dames met een borstvergroting hebben vollere en rondere borsten dan natuurlijke exemplaren. Daardoor hebben ze vaak een grotere cup nodig.
• Er zijn verschillen tussen de merken en fabrikanten als het op behamaten neerkomt.
• Je lichaamspostuur speelt ook een rol. Dames met een brede rug hebben vaak een cupmaat kleiner nodig en een omvangsmaat groter. Voor dames met een smalle rug geldt het omgekeerde.

Krimpen in de was

Het is belangrijk bij het passen de sluiting op z´n wijdst word gezet en dan goed strak zit. Omdat bij het dragen en wassen van de beha de band nog wat wil uitrekken en je zo nog de mogelijkheid hebt om de beha strakker te zetten. Dit ook voor het behoud van de optimale steun van de sportbeha. De sportbeha moet overal op dezelfde hoogte zitten en mag aan de achterkant niet omhoog kruipen.

Cup aansluiten op de borsten

Bij de cup moet de stof goed aangesloten over de borsten zitten en de verstevigende belijning langs de borsten aansluiten. Om te zien of de beha qua cup bijvoorbeeld niet te klein is kun je een strak hemdje of T-shirt er over laten proberen om te kijken hoe het staat onder kleding. Door je armen boven je hoofd te houden kun je controleren of de elastische onderrand niet naar boven schuift. Gebeurt dat wel, dan heb je een kleinere omvang nodig.

Wanneer je een kleinere of groter omvang pakt van de zelfde cup, veranderd de cup ook kleiner of groter mee.

Ga naar de webshop