Hardlopen en borsten zijn een combinatie die niet voor iedereen prettig is. Ze zitten in de weg en kunnen pijn doen tijden het hardlopen. Dat is niet de bedoeling. Het moet voor iedere vrouw fijn zijn om te kunnen hardlopen.

Bij het hardlopen is het altijd belangrijk dat je de juiste kleding aan hebt. Het dragen van een sportbeha daarbij wordt door sommige vrouwen wel eens onderschat. Terwijl juist je borsten goed ondersteund moeten bij een activiteit als hardlopen. Verzorg je borsten goed met een goede sportbeha. Hiermee voorkom je dat er schuurplekken of andere narigheden ontstaan bij je borsten.

Wat gebeurd er met je borsten tijdens het hardlopen?
Borsten bewegen in drie zones tijden het hardlopen. Dit zijn de verticale, horizontale en van voor naar achter bewegingen. Vijftig procent van de bewegingen is verticaal, 25% horizontaal en de overige 25% van voor naar achteren.
Het maakt daarbij niet uit hoe hard je loopt. Als je 10 km/uur loopt bewegen ze net zoveel als dat je 14 km/uur loopt. Je borsten maken dezelfde bewegingen.

Met al deze bewegingen is het heel belangrijk je borsten goed te ondersteunen. Neem de juiste sportbeha en probeer verschillende modellen. Zodat je zeker weet dat je de beste ondersteuning hebt voor je borsten.

Pijn
Als je pijn hebt bij je borsten is het raadzaam direct te rusten. Bij het hardlopen horen je borsten geen pijn te doen.

Per grootte verschilt het ook wat je meedraagt tijdens het lopen. Voor kleine en grote borsten zijn goed ondersteunende sportbeha’s beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is de Compressie Sportbeha met een hoog niveau voor ondersteuning.

Daarbij denken sommige dat je borsten krimpen als je gaat hardlopen. Krimpen doen je borsten niet van het hardlopen alleen. Bewegen en gezond eten zorgen ervoor dat je vet verliest. Dit vet zit ook bij je borsten en daarom zullen ze krimpen.

Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen en het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste exclusieve acties.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten. Stuur een e-mail naar info@purelime.nl of bel ons via 0164-231231.